Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH obilježio je 24.05.2024. godine 34 godine uspješnog rada i postojanja. Tom prilikom je donio i odluke o dobitnicima  Zlatne plakete Sindikata za  četiri najbolja Gradonačelnika u Federaciji BiH, a jedan od njih je i naš Gradonačelnik Dr.sci Edin Delić.

 

Predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika FBiH Samir Kurtović je ovlastio predsjednika Sindikalne podružnice Lukavac Grad, Mirzeta Cvrka, da Gradonačelniku u prostorijama Gradske uprave svečano uruči ovu Zlatnu  plaketu.

 

Sindikat državnih službenika i namještenika Federacije BiH je inače najveći sindikat u BiH jer broji oko 14.000 članova, 237 sindikalnih organizacija, a Dan sindikata  svake godine koristi kao priliku da dodijeli zlatne plakete poslodavcima i članovima sindikata uz zahvalnost za dobru saradnju.

 

Gradonačelnik Edin Delić je iskoristio ovu priliku da Sindikatu čestita  veliku 34. godišnjicu , te je istaknuo da su sindikati   neizostavni dio demokratskih procesa i ključni partneri u ostvarivanju pravednosti i jednakosti na radnom mjestu.

Komentari

Prethodni članakNakon 23 godine na birou, Adnan iz Lukavca pokrenuo vlastiti biznis: Kad’ su moje ovce sretne, i ja sam
Naredni članakObavijest za raseljena lica za određivanje ili promjenu biračke opcije